Team
De mensen achter Studio on Stage


Jolande Schenkeveld is muzikaal leider en de eindverantwoordelijke bij Studio on Stage. Na een aantal jaar in de theaterwereld (in combinatie met een functie in de zorgsector), was een studie Zang aan het conservatorium een logische stap: op 33-jarige leeftijd behaalde ze haar diploma docerend musicus. Ze werkt nu als zangcoach, onder meer bij Stichting Muziekschool Hoeksche Waard, als muziekdocent op het Wellant College in Klaaswaal, en als initiator en organisator van diverse theaterproducties. Naast het muzikale gedeelte neemt Jolande ook een belangrijk deel van het maken van de choreografieën, decors en kleding voor haar rekening.
Marjolein Metz neemt bij Studio on Stage de regie van voorstellingen - theatershows én musicals - voor haar rekening. Zij is naast regisseur ook de auteur van de musicals die de toneelgroep uitvoert. Ze is parttime werkzaam als leerkracht in het Cluster 4-onderwijs. Marjoleins grote hobby is toneelspelen; ze volgde cursussen op het gebied van regie en storytelling en stelt haar talent nu in dienst van het regisseren en het adviseren van toneelspelers en zangers, onder meer in workshops voordracht, interpretatie en tegengaan van podiumvrees. Bij SoS is ze ook nauw betrokken bij het bedenken en maken van decors en kleding.
Yvonne Meijer verzorgt, samen met Jolande en Nina, bij Studio on Stage de dansrepetities en maakt samen met Jolande de choreografieën voor de verschillende theatershows, waaraan ze zelf natuurlijk ook enthousiast meedoet. Yvonne is leerkracht in het basisonderwijs en heeft een enorme passie voor dans – met name voor Russische dans (ze danste enkele jaren in het dansgezelschap Kalinka) en klassieke dans. Om nog meer kennis en kunde op te doen, volgt ze regelmatig danslessen en inspirerende cursussen.
Nina van Meijeren begon al op jonge leeftijd met klassieke dans en heeft met name een voorliefde voor Ierse dans. Ze heeft op hoog niveau meegedanst in Europese en wereldkampioenschappen Ierse dans. Ze was al choreograaf tijdens de show Rollercoaster, waar ze, samen met collega-cursist Suzanne Quartel, een Ierse dans in elkaar zette. Nina werkt nu samen met Jolande aan het verzorgen van danslessen en het maken van choreografieën voor de zaterdag-theatergroep.

De cursisten bij Studio on Stage volgen regelmatig workshops van gastdocenten.