Studio on Stage:
Iedereen op de planken in het theater!


Het idee achter Studio on Stage is simpel: amateurzangers, -zangeressen en toneelspelers de kick laten voelen van het 'op de planken staan'. Of je nou jong of wat ouder bent, kunt dansen of niet: bij SoS ben je van harte welkom. Wij reiken je de basisvaardigheden aan die je nodig hebt voor zang, dans, toneelspel en uitstraling. Niet ingewikkeld, maar lekker praktisch. Zodat iedereen mee kan komen en het resultaat eruitziet alsof er alleen maar professionals op de planken staan.

We bieden cursussen van ongeveer anderhalf jaar waarin verschillende theatervormen en -vaardigheden aan bod komen: zang, dans en acteren, maar ook grime, decorbouw, kledingontwerp en -uitvoering. Als cursist ben je nauw bij al die facetten van het 'theatervak' betrokken. We doen dat tegen beperkte kosten (en dus met een beperkt budget) zodat de kick van het staan onder de lampen, de geur van schmink in je neus en het welverdiende applaus van het publiek voor iedereen bereikbaar zijn.

Theatercursus: óp naar een theatershow
Onze theatershows zijn een muzikaal feestje en bestaan van A tot Z uit zang, dans en geregisseerde muziekstukken, meestal rond een bepaald thema. Na anderhalf jaar studie en repeteren (in twee groepen) duiken we een weekend lang het theater in (meestal Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht) om daar 'in the spotlights' te staan met twee tot drie shows. 

Toneelcursus: werken aan een musical
Voor onze toneelgroep schrijft regisseur Marjolein Metz het verhaal en alle teksten; Jolande  Schenkeveld neemt samen met arrangeur Jos Geluk van ArdisPark Music de muziek voor haar rekening.Het resultaat: een op maat gemaakte musical waarin iedereen kan schitteren in een rol waarin hij of zij zich goed  voelt. Regie, podiumtraining, zang, soms ook dans, met als resultaat  één of twee prachtige theateruitvoeringen (meestal in Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht)  - met live begeleiding van 'SuuS de band'.

Zangles: leer zingen
Het is mogelijk zanglessen te volgen bij Jolande Schenkeveld, gediplomeerd zangdocente. Je bepaalt zelf hoe vaak je les wilt en kunt zowel privé als in een groep lessen volgen. Natuurlijk is het mogelijk om eerst een proefles te nemen.